20 Ocak 2013 Pazar

Çikolata kaplı bisküvi kurabiye






İçi sade dışı çikolata kaplamalı bir kurabiye. Tadı bisküviyi anımsatıyor. Çay, kahve yanına yakışan bir tadı var.

Malzemeler tanıdık;

1 yumurta
80 gr tereyağı (margarin de olabilir)
1 çay bardağı toz şeker

2,5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Kaplamak için 5-6 madlen bitter çikolata (sütlü madlenler tercih edildiğinden evde bitter madlen hep fazladan bulunuyor :)
Belki bir  miktar hindistan cevizi, toz fındık veya badem

Elde edilen hamuru çok kalın olmayacak şekilde açıp istenilen kalıpta kesebilirsiniz. İnce oldukları için çabuk pişiyorlar. Sık kontrol etmeyi unutmayın. Kurabiyeler önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında 15-20 dk üstü hafif kızarıncaya kadar pişilir.

Kaynar su dolu tencereye yerleştirilen cam kasedeki çikolatalar ise kısa süre sonra eriyecektir. Soğuyan kurabiyeler çikolataya batırılıp yağlı kağıt serili tepsiye tekrar dizilir. Bu aşamada hindistan cevizine de bulandırılabilir. Benim sonradan aklıma geldiği için üstüne serpiştirdim.



 
Pişmeden öncesi ve sonrası
 
 
 
 
 
Ve evet kurabiyelerin bir kısmı fazlaca pişip kızardı :))