Şeker hamuruna olan ilgimin arttığı birgün nerden kurs alabilirim diye araştırmaya başladım. Evde kendi kendime web sitelerinden, bloglardan okuduklarımdan birşeyler yapmaya çalışıyordum ama bu işi profesyonelce yapan birinin bilgi birikiminden faydalanmanın yerinde olacağını düşündüm.
Geçtiğimiz cumartesi Adana'da bu konuda kurs verebilecek fikrimce en doğru adresteydim. İlgi alanına pastanın girdiği birbirinden farklı 5 kişinin katıldığı güzel bir eğitim oldu. Aynı günde pandispanya, ganaj, ara krema yapımı, pasta kaplama ve süslemeye dair incelikler öğrendik. Şimdiye kadar yaptıklarım olması gerekene yakınmış ama pasta yapma ve kaplama sürecini pratikleştirecek güzel bilgiler edindim. Zaman nasıl geçip akşam oldu anlamadım, en son tatlı bir telaşla pastanın süslemesini yaptığımı hatırlıyorum. Kalabalık çalışmak keyifliydi ama tek kötü yanı zamanın nasıl hızlı akıp gittiğini anlamıyorsun. Daha önce yapmak istediğim pastaların dekorlarını, renklerini günler öncesinde tasarlıyordum. Bu eğitimin sonunda süslediğim pasta ise doğaçlama ortaya çıktığı için çok ayrıntılı planlanmadı. Ama benzer olarak sonunda dayanamayıp yine oğlumun adını pastanın üstüne yerleştirdim. Kırmızı mutfağın sahibi Ebru hanım ve yardımcısı Yasemin hanım a tekrar teşekkürler. Usta nın öğle arası yaptığı el açması börek de tek kelimeyle nefisti.
bizde afiyetle yedik, çok güzeldi, eline sağlık
YanıtlaSilKeske benimde zamanim olsada gidebilsem boyle kurslara ,,pek beceremiyorum yaspasta yapmayi bana torucu geliyor..ama goruntusu harika..size kolay gelsin
YanıtlaSilkelebeğin düşleri afiyet olsun canım :),Adsız teşekkürler, haklısın evet yorucu ama bazı şeyler garip bir biçinde fiziken yorucu zihnen dinlendirici olabiliyor
YanıtlaSilKursa yazilmak istiyorum nasil ulasirim
YanıtlaSilBahsettiğim kursu Kırmızı mutfak tan almıştım. Tel 322 888 16 16
Silhttp://www.kirmizimutfak.net/iletisim