Şeker hamurunu ikinci kez elime aldım. Kurabiye süslemeyi denedim ve yine çok keyif aldım. Şeker hamurunu üzerine çalışacağınız kurabiyenin tarifi aşağıda. Pişerken kabarmayan ve küçülmeyen kurabiyeler yapabilirseniz sonuç daha güzel oluyor. Çünkü kurabiyelerle aynı kalıplarla şeker hamurunu kesiyorsunuz; üst üste gelince taşmayan, tam uyum sağlayan bir görüntü için bu önemli.
Malzemeler:
1 yumurta
250 gr margarin
125 gr.pudra şekeri
4 bardak un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
kakaolu yapacaksanız kakao
Oda sıcaklığındaki malzemeleri unu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru streçleyip buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dolaptan çıkarttığınızda sert bir hamur olacak fazla yoğurmadan açtığınız hamuru kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında 10-15 dk kadar pişirin. Fazla pişirmemeye özen gösterin yoksa kurabiyeler küçülüyor. Kurabiyeler soğuduktan sonra şeker hamurları ile süsleyebilirsiniz.
Ben bugün daha patchwork kalıpları denemek istedim, puantiye yapımının sonucu da mutlu etti beni.
Süslenen kurabiyeleri poşetlemeden 6saat kadar açıkta bekletip şeker hamurunun kurumasını sağlayın böylece hem neminazalacağı için taze kalma süresi artar hem de poşetleyince şekli bozulmaz. Diğer ayrıntılar için yorumlara bakın. Şeker hamuru ile kullanılabilecek diğer kurabiye tarifleri için; buraya ve buraya tıklayabilirsiniz.
Benim oğlum 7.10.2011 doğumlu yani pazar günü 1yaş doğum günüydü bende ilk kez sekerhamurundan kurabiye denedim çok güzel oldu.sizinde ellerinize sağlık......
YanıtlaSilDoğum günü kutlu olsun. Benim de şeker hamuru ile uğraşım bu sebeple başladı diyebilirim. Daha var doğum gününe ama ön kutlama yaptık ve şeker hamuru ile pasta kaplamayı denedim. Onu da en kısa zamanda yazacağım. Sizin de ellerinize sağlık.
Silmerhabalar; benım yaptıgım kurabıye kuculuyor sızıkıler cok hos olmus herhangı bır püf noktası varmı?
YanıtlaSilMerhaba, Büşra Altaş. Öncelikle teşekkürler. Kurabiyelerin küçülmesine sebep; fırın ısısın yüksek olması, fırında verilen süreden fazla kalması, kurabiyelerin ince açılıp kesilmesi veya dolapta dinlenen hamurun çok fazla yoğurulup el ısına maruz kalması olabilir. Çok kısa sürede pişebiliyor kurabiyeler,fırının başından ayrılmamak gerekiyor. Bunların dışında başka bir püf noktası var mıdır bilmiyorum. Umarım kısa sürede istediğiniz sonucu alırsınız.
Silbirde fırınlı aygazın turbo ayarında değilde normal ayarda pişirmek gerekiyor.davul fırında pişirir gibi alt-üst bölümünde
SilMerhaba Alev Hanım
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel olmuş kurabiyeleriniz, bizde bu işe başladık çok zevkli.. ben masaya serdiğiniz ölçü bezini nerden aldığınızı öğrenebilirmiyim, alışverişlerimi çoğunlukla online yapıyorum fakat bunu bulamadım hiç bir firmada!
Teşekkürler, yaptıklarınıza biraz bakabildim çok hoşlar. Silikon ölçülü silpatı www.barmar.com.tr den almıştım
Silellerinize sağlık nefis olmuşlar :))) Şeker hamuruna bir kere eli değen, bir daha kesinlikle ayrılamıyor. Müthiş zevkli ve bir o kadar yorucu, detaycılık isteyen bir uğraş:) Ama ortaya böylesine güzel kurabiye ve pastalar çıkınca tüm yorgunluklar unutuluveriyor değil mi :)))
YanıtlaSilBayıldım hepsine:) Ve şimdiden oğlunuzun da yeni yaşını kutlarım :))))
sevgiler...
Teşekkürler Fatoş Hanım, evet aynen yorucu ve bir o kadar da keyifli
Silçok güzeller bende bu tip kurabiyelerden yamak istiyorrum kızımın doğu günü yuaklaşıyor şeker hammurrunu nasıl elde edebilirriz arkadaşlar bi yadıcı olsanız süer olurr şimdiden teşekkürrler
YanıtlaSilMutlu yıllar şimdiden. Ben online pasta malzemeleri satan web sitelerinden hazır alıyorum. Jelatin, glikoz ve pudra şekerinden de, marshmallowdan da yapılabiliniyor ama her ikisi de çok uğraştırıcı diye tercih edilmiyor. zaten başlı başına kurabiyeleri özenle pişirip süslemek zaman alıcı bir de şeker hamurununun yapımı ile uğraşmayın satın alın derim
Silteşekkürler...bu kurabiyeleri şeker hamurru ile süsledikten sonra herhangi bir işlem yapılıyormu acaba yenilebilir hale gelmesi için yoksa donduruluyormu..
SilŞeker hamuru ile kaplandıktan sonra poşetlemeden (yumuşamasın,nemlenmesin,tazeliğini korusun diye) üzeri açık şekilde bir gece hava ile temas ettirilmesi önerilir.böylece şeker hamuru biraz daha sertleşip hem verilen şekilin bozulma ihtimali azılır hem de kurabiye daha dayanıklı olur.Bunu oda sıcaklığında yapabilirsiniz. Dolaba konması önerilmiyor.Poşetlemeyecekseniz yine bir gece bekletip sonrasında hava almayacak şekilde kavanoz veya saklama kaplarında sunum yapacağınız zamana kadar saklayabilirsiniz. Kabartmatozu kullanmadığınız kurabiyeler 3-4 hafta kadar bu şekilde yenebilir olarak saklanabiliyor.
Silyani süslendikten sonra pişirilmmiyor dimi
Silhayır pişirilmiyor
Siltarifleriniz için cok teşekkurler şeker hamurunu ve kuabiyeleri denedim çok guzel oldular saklamaya gerek kalmadı cunki evdekiler hepsini bitirdi :))))
YanıtlaSilEllerinize sağlık
SilMerhaba.kızımın 1. Yas gunu ıcın seker hamurlu kurabıye hazırlamayı dusunuyorum bormal hamur ve seker hamurunu acmak ıcın ızek bır merdane kullanmamız gerekıyormu?tesekkurler
YanıtlaSilGeciken bir yanit olcak ama özel bir merdane gerekmiyor, polimer merdanelerin kullanimi rahattır ama zorun değil
Silmerak ettiğim şeker hamuru ne kadar gidiyor tarife
YanıtlaSilYapilan işe göre değişecektir ama yaklasik 250 gram şeker hamuru gitmekte
SilMerhabalar bende 4.kez şeker hamurlu kurabiye denedim 4 ünde de kabardı dedğiniz gibi şeker hamuru kalıbı ile kestiğim şeker hamuru uyumsuz oldu kenarlardan taşan bir görüntü...püf noktasını tutturamadım bir türlü :(
YanıtlaSilbildiğiniz birşey var mı?..yumurta 1 tane koyuyorum kabartma tozu da kullanmıyorum..
Emin değilim ama unun az gelmesi veya fırın ısısının az olması sebep olmuş olabilir. Kurabiyelerin üstlerine kürdanla delikler açılması da kabarmasına engel oluyor.
SilHamuru çok fazla yoğurursanız buzdolabından çıkan hamuru Odası'sına gelmeden fırına verirseniz kabarma yapar çekme yapar
SilElinize sağlık çok güzel görünüyorlar.
YanıtlaSilTeşekkürler, sizin de ellerinize sağlık
Silmerhaba iyi günler ben şeker hamurunu hazır alıcam ama ben dediğiniz gibi kurabiyeyi kabarmadan düzgün bir şekilde olsun istiyorum ama daha yeni başlıcam için ilk kurabiye deneyimim olcak bana tam olarak kurabiye tarifi verebilrmsiniz
YanıtlaSilBu saydadaki tarifi genellikle kullanıyorum, ilk defa yapacaksanız yorumları ve cevapları dikkatli okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca burdaki tarifi de çikolatasız deneyebiliesiniz http://yemekdesem.blogspot.com/2013/11/2-yas-kurabiyeleri.html
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar...
YanıtlaSilTeşekkürler :)
SilMısır nişastasını içine mi koyacağız yoksa hamuru açmak içn mi yazdınız
YanıtlaSilKurabiye hamuru için mısır nişastası verilen ölçüde kullanılıyor(1çay bardağı) aynı zaman da hem kurabiye hamurunu hem de şeker hamurunu açarken gerekirse nişasta kullanılabilir
SilÇok teşekkürler
YanıtlaSilGıda kalemiyle şeker hamuruna yazı yazmak kolay mı peki yoksa yazı yazmak için makine varya ismini hatırlayamadım şimdi onu mu önerirsiniz? Bide son olarak 4bardak un çok gelmez değilmi ilk kez yapacağım o yuzden merak ediyorum kusura bakmayın
YanıtlaSilBeyza Hanım, ortalama 3,5- 4 bardak un kullanılıyor. Unu yavaş yavaş katar ve iyice yoğurursanız unu alıyor. Unun hepsini birden yoğurma kabına alırsanız hamur pütür pütür olur toparlayamazsınız. Gıda kalemi kullandım fakat pek memnun kalmadım, yazı için baskı harfler daha pratik.
Sil250 gr şeker hamuru kalp kalıbı için kurabiyelerde 15 tane falan çıkarırmı sizce
YanıtlaSilDaha fazla çıkacaktır
SilMERHABA ALEV HNM. HAMİLEYİM VE DOĞUM TARİHİMİZ 1 MAYIS GİBİ. BEN KURABİYELERİ BUGÜNDEN YAPACAĞIM. SİZCE BAYATLAR VEYA BOZULUR MU? SAKLAMA KOŞULU NASIL OLMALI? ŞİMDİDEN TŞKLER
YanıtlaSilHülya Hanım poşetleyip kurdaleli şekilde 4 haftaya kadar saklanabiliyor. Bugün yaparsanız sorun yaşamazsınız, keyifli hazırlıklar size :)
YanıtlaSilMerhabalar bu benim denediğim üçüncü farklı kurabiye tarifi her defasında küçülüyor. Margarin ne kullanıyorsunuz?
YanıtlaSilMargarin kullanırsam sana hamurişi, tereyağ sütaş kullanıyorum. Yorumlarda temel sebepler yazılı. Hamuru daha kalın açmanızı önerebilirim. Kalınlığından şüpheniz yoksa kurabiyeler kızarmadan 10-12 dakika içinde küçülmeye başladığını görür görmez fırından çıkararak daha fazla küçülmesine engel olabilirsiniz. Ilk zamanlarda kurabiyelerin küçüldüğü bazen de büyükdüğü zamanlar oldu, sebeplerini kendimce buldum ve yorumlarda paylaştım. Umarım sizin de işinize yarar
YanıtlaSilhttp://www.pastadizayn.com/sunum-alternatifleri/seker-draje-kutulari/renkli-susleme-sekeri bu renkli süsleme şekerlerini şeker hamuruna yapştrmak mümkünmü sizce yada kurabiye hamuruna karştrmak nasıl olur
YanıtlaSilBeyza hanım bilemiyorum, denemedim, zihnimde canlandıramadım da. Denerseniz siz sonucu buraya yazarsınız :)
SilHamura karıştırdım çok güzel oldu kalıpla kestim ve hamurun üzerinede döktüm rengarenk durdu deneyebilirsiniz :)
SilEllerinize sağlık, geri dönüş için teşekkürler Beyza Hanım
Sil